Mellom Oss

Vi er i et bryllup når vi først møter våre hovedpersoner. MERETE og JOACHIM har vært gift i 12 år og har startet et nytt kapittel i livet da de flyttet til København. Årsaken til dette er NANNA, Meretes beste venn. Merete og Nanna har gått sammen og startet et selskap sammen. Nanna er der sammen med kjæresten KASPER som hun har vært sammen med de siste tre årene. De planlegger å starte en familie sammen, et stort skritt for Nanna siden hun alltid har vært en singel kvinne. Begge par virker veldig forelsket, men dette er i ferd med å endre seg.

Gjennom åtte episoder følger vi alle fire karakterene og deres gode intensjoner. Ved å fortelle historien gjennom fire hovedpersoner vil vi se hvordan de feiltolker hverandre, hvordan de misforstår hverandre og hvordan de forteller hvite løgner til hverandre, alle med de beste intensjoner. Men som den franske filosofen Bernard av Clairvaux en gang uttalte. Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner. Og på slutten av sesongen vil ett par bryte opp med hverandre.

Kielergata

Den före detta förbrytaren Jonas har startat ett nytt liv i Skandinaviens minst kriminella bostadsområde. Han har allt: en lycklig familj, ett bra jobb och en rofylld tillvaro. Men när Jonas inser att många av områdets invånare precis som han är före detta brottslingar med mörka hemligheter börjar den välputsade fasaden falla.

Kielergata är en karaktärsdriven thriller som synar vad det innebär att vara en ”normal” person. Vilka är vi när vi låter våra känslor styra oss? Vilka försöker vi vara när vi vill passa in? Och hur långt är vi redo att gå för att skydda det liv vi skapat för oss själva?

 

Melk

När två vitt skilda mammor blandar samman sina nyfödda barn på kvinnokliniken, är det starten på en knasig men vacker vänskapsrelation, som vi får följa i TV-serien MELK.

MELK är en dramakomedi som handlar om två singelmammor som försöker få livet att gå runt genom att flytta ihop. Även om  huvudkaraktärerna Ingri (Ragnhild Heien Myntverk) och Mathilde (Julia Schacht) inte direkt är en «perfect match» vid första ögonkastet lär de snart känna varandra – och börjar lita på varandra.

Att bli mamma är tufft för alla. Att vara singelmamma är ännu tuffare. I MELK får vi följa två mammor – ett udda par – i deras möten med vardagens utmaningar. De har båda nyligen fått sina världar upp- och nedvända och sätten att hantera alla utmaningar är skiftande. Ingri är ett kontrollfreak som läst allt om hur det skulle bli att bli mamma för första gången. Mathilde är hennes raka motsats och tar saker och ting som de kommer. Ibland visar sig den ena metoden vara bättre än den andra…

MELK är en motvikt till alla perfekta mamma-bloggar och lyckade mammors självhjälpsböcker. Det är en varm och humoristisk serie som visar den icke tillrättalagda vardagens vedermödor, speglade genom två singelmammor med olika syn på hur livet ska hanteras och levas.