Dilan och Moa 2

Malmös vidrigaste vänskapspar är tillbaka! Den impulsiva och övermodiga Dilan har fått nog av hamsterhjulet och drömmer om att fly det moderna samhället. Moa, en lat och lättkränkt streber, verkar äntligen ha fått en lätt väg in i samhällets övre skikt. Men det finns något som kan rasera själsfrändernas storslagna planer för alltid: resten av världen.

Dilan och Moa är en humorserie om två gränslöst lojala och osympatiska vänner i Sveriges tredje största och minst ansedda stad.

Premiär på SVT 28:e april.

De utvalda

Tolv tjejer vaknar upp i en ensligt belägen herrgård utan att minnas hur de kom dit eller vad de gör där. De utvalda är en kuslig thrillerserie med Felice Jankell, Frida Gustavsson och Amy Deasismont bland huvudrollerna.

 

 

Snipp, Snapp, Snut och Tråkmånsarna

I en färgstark fantasivärld bor de busiga vännerna Snipp, Snapp och Snut. De lever ett härligt liv bland träd fulla med bullar och ballonger. Men där bor även de fyrkantiga Tråkmånsarna, som vill förbjuda allt som är kul. Filmen/serien saknar talad dialog och kommunikationen sker genom ljud och gester.

Världspremiär på Göteborgs Filmfestival Prisma 26/10. Biopremiär 14/12.

Maskineriet

Maskineriet är en actionfylld thriller i åtta delar som utspelar sig i gränslandet mellan Sverige och Norge – och mellan sanning och lögn. Maskineriet har premiär den 24:e maj 2020 på Viaplay. 

Olle Hultén är en helt vanlig familjefar som efter en konferens med jobbet vaknar upp på färjan mellan Sandefjord och Strömstad, utan att ha en aning om hur han hamnade där. Bredvid honom ligger en hockeybag fylld med sedlar, en pistol och en rånarluva. Olle förstår ingenting, minns ingenting – men instinktivt flyr han från polisen som jagar honom. Ju mer hans familj och vänner får veta om Olles förflutna, ju mer börjar de misstänka att han inte är så oskyldig som han påstår. Olle tvingas lämna allt bakom sig i jakten på sanningen samtidigt som han desperat försöker dölja vem han egentligen är – och vad han flydde ifrån för många år sedan.

Maskineriet regisseras av Richard Holm (Gåsmamman, Heder och Johan Falk). Martin Persson och Karolina Heimburg på Anagram Sverige producerar.  Inspelningen sker under sexton veckor i Göteborg, Strömstad och Sandefjord. Maskineriet sänds i Viaplay 2020 i åtta avsnitt om 45 minuter, med start 24:e maj.

Presskontakt:
Fredrik Olimb
fredrik.olimb@nentgroup.com
Head of PR, Viaplay Norway
+47 93290065
Nordic Entertainment Group

 

Tunna blå linjen

Inspelning av ny TV-serie för SVT
TV-serien ”Tunna blå linjen” är en ny dramaserie i tio en-timmes avsnitt som spelas in under juni 2019 till januari 2020 i Malmö. Sändningsstart på SVT januari 2021.

Serien utspelar sig i nutid i ett fiktivt Malmö och handlar om sex olika människor vars arbete är poliser. Vi följer dem i deras vardag – på jobbet och privat, i samspel med Malmös invånare och övriga samhällsfunktioner i den multikulturella mångbottnade stad som verklighetens Malmö är.

Ord från regissören Sanna Lenken:
”Min förhoppning är att Tunna blå linjen ska bli en berörande, varm och spännande serie med hög autenticitet. Det här är en serie som för mig handlar om människor som ständigt hamnar i extrema situationer och hur de hanterar det (eller inte) känslomässigt. Den handlar både om vårt samhälle och den enskilde individen. Det är en serie där det ska vara lätt att känna kärlek och förståelse för karaktärerna oavsett om de gör fel eller rätt. Det som grep mig när jag läste manus var hur många av de lager som finns i vårt samhälle fångas in och belyses genom vad karaktärerna möter. Vad har samhället för ansvar för dig och var har du som enskild individ din lojalitet? Tunna blå linjen innehåller frågor som rör oss alla varje dag. Det finns många frågor i serien som inte har enkla svar och som engagerar. Det är en serie som ska ha temperament och värme och som inte ska undvika vare sig ljus eller mörker och där allvaret kombineras med humor, vilket är en förutsättning för att publiken ska orka och bli underhållen.”

Serien är skriven av Cilla Jackert (tidigare manus till bl a Känn ingen sorg, Lite som du och Spung). Producerar gör Martin Persson på Anagram Sverige.

 

Dilan och Moa

Komikerna och satirikerna Dilan Apak och Moa Lundqvist (Tankesmedjan i P3, podcasten Dilan och Moa, Lilla Drevet) har skrivit manus och spelar huvudrollerna i den nya humorserien ”Dilan och Moa”. Serien cirkulerar kring två vänner och allierade som genom sex avsnitt får möta det mesta livet erbjuder idag; sexlivet, klassamhället, vänskaper och mycket annat. 

Karaktärerna Dilan och Moa lever i Malmö där den ena jobbar som kyrkvaktmästare och den andra pluggar A-kurs efter A-kurs på universitetet. De bor i ett ”ofrivilligt kollektiv” tillsammans med den arbetslösa konstnären Paola (Cynthia Guarachi) och den självmedicinerande autonoma vänsterkillen Filip (Marcus Berggren) i Malmö. 

Humorserien är skapad och producerad i Malmö med en stor del lokala kreatörer.
 Dilan och Moa består av sex avsnitt á cirka 20 minuter och har premiär den 15 oktober 2018 på SVT1 och SVT Play. Regissör är Sissela Benn. 

Systrar 1968

Karin Ström bor med några unga vänner i ett konstnärskollektiv i Stockholm. Hon har bestämt sig för att inte hamna i den klassiska kvinnofällan: få barn och fastna i kastrullerna. Hon vill bli politisk journalist och skriva om sånt som ingen annan skriver om. Det är viktigare än allt. Till och med viktigare än Janne som hon just blivit ihop med.  Men det går trögt. Inte en enda tidning i hela Sverige tycks behöva en ung tjej på sina redaktioner. Men med en kaxig inställning till folk med makt och hög ställning brakar hon och konstnärskompisen Lottie Åkerman på som om inga hinder existerar. De tar inte ett nej som bevis för att det inte går, bara som ett tecken på att det behövs en förändring.  Till slut får Karin ett sommarvikariat på Ystad Tidning, precis den plats hennes mamma Gertrud uppmanat henne att söka. Lottie, som blivit erbjuden att ställa ut sin konst på ett välrenommerat Stockholmsgalleri, lämnar dottern Lily med pojkvännen Mike och flyttar även hon ner till Ystad för att kunna måla ostört över sommaren. På gården, som de hyr in sig på, bor Georg, som äger både tidningen och stadshotellet, hans hemmafru Ulla och deras dotter Ingela som under sommaren ska gifta sig med yrkesmilitären Håkan. Snart dyker även Janne upp, som inte kunnat sluta tänka på Karin, efter deras kärleksmöten i Stockholm.

Systrar 1968 är producerad av Anagram i samproduktion med SVT, Film i Skåne, Fixafilm och Stiftelsen Ystad-Österlen Filmfond och med stöd av Nordisk Film & TV Fond.

Alla hästar hemma

Stallet, gänget bakom och framför succén Trettiplus, är tillbaka för att pigga upp i höstmörkret. I Alla hästar hemma varvas sketcher med studioinslag inför publik. Varje program leds av en gästande komiker vars personliga intressen blivit föremål för avsnittets utformning, dock inte alltid enligt gästens eller tittarnas förväntan. Gästvärdar är Johan Glans, Anna Blomberg, Pia Johansson, Peter Magnusson, Rachel Mohlin, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Mikael Tornving och William Spetz.

Alla hästar hemma består av sex avsnitt á cirka 30 minuter och har premiär den 11 november 2018 på SVT1 och SVT Play.

Lingonligan

När den oerfarna fotbollstränaren Selma Nord tar över Vinninge BK ligger laget sist i division 7 Södra Skåne. Selma hamnar omedelbart på kant med lagets stora stjärna Roy ”Kroyf” Andersson som misstror den nya tränarens kompetens. Lagandan är i fara och läget förvärras när markägaren hotar att odla sockerbetor på fotbollsplanen efter säsongens slut. Nu måste Selma vinna över Kroyf på sin sida.

Lingonligan produceras för TV3 och har premiär på TV3, Viafree och Viaplay den 4 april 2018.

Se trailer här.

Väster om friheten

Thomas Engströms ”Väster om friheten” är den första romanen av fyra om den tyske fd. Stasiagenten Ludwig Licht. Historien utspelar sig till största delen i Berlin och handlar om förvecklingar runt ett gripande av en korrupt ledare för en whistleblower site. På uppdrag av Lichts gamle vapendragare Clive Barner – chef för CIA:s Berlinkontor och Lichts kontakt när han agerade dubbelagent på 70-talet – hamnar han åter i underrättelsevärldens skuggvärld.

Serien – som görs av sex 45-minuters avsnitt – produceras av Anagram Sverige AB och tyska Network Movie. Beställare är tv-bolagen ZDF och SVT och den samproduceras av Film i Skåne och Film i Väst, med stöd av SFI och Film und Medien Stiftung NRW. Inspelningen sker under våren 2018 för premiär på senhösten samma år. Regissör är Barbara Eder från Österrike och Ludvig Licht kommer att spelas av Wotan Wilke Möhring. Manus har skrivits av Sara Heldt och Donna Sharp.

”Väster om friheten” görs direkt för en internationell marknad och säljs i av ITV. I Norden är den försåld till finska YLE och norska TV 2 Norge.

För mer info vänligen kontakta: Gunnar Carlsson, Anagram Sverige gunnar@anagram.se eller 070264692

Kontaktperson Network Movie: Bettina Wente (wente.b@networkmovie.de) eller +4916090509740.

Trettiplus

Snacka såriga bröstvårtor på babyshowers, hoppas få visa leg på Systemet och råka beställa kvällens DJ istället för kvällens drink i baren. Äntligen är Trettiplus tillbaka med en ny säsong. Det är dags att återse supermamman Mimmi, parfixerade Kajsa som skaffat ny kille och kontoret där de stora frågorna står i centrum: Vilket djur liknar du mest? Vem har gjort den bästa lunchlådan? Bakom och framför Trettiplus står humorgruppen Stallets Isabella Posse Boquist, Isabelle Riddez, Linn Mannheimer, Elin Thomasdotter Extor och Anni Tuikka.

Saltön

Baddräktsmiljonären Philip O’Don öppnar en luxuös spaanläggning på Saltön. Så börjar fjärde säsongen av Saltön. När det nu finns en bro till ön är det dags att locka turister, även under lågsäsong, tycker han. Några är glada. De ser chansen att få jobb, såsom den rotlösa men alltid lika idérika Johanna. Hennes ex-man, den pedantiske ostronfiskaren Bengt, kommer tillbaka som en helt förändrad person efter sin resa till Indien. Johanna behöver ta tag i sitt liv och fokusera på det som verkligen är viktigt. Kabben däremot, ägare till krogen Lilla Hunden, är rädd att få konkurrens av det nya spaet. Och inte blir det bättre när ”Göteborgs rikaste man” Roger Holkfjell dessutom vill öppna havshotell på den lilla ön.

 

Saltön säsong 4 är en samproduktion mellan Anagram, SVT och Film Väst

Halvvägs till himlen

Nya utmaningar väntar församlingens kyrkoherde Albin och komminister Jan. Både yrkesmässigt och privat. Albin tvingas in i ett distansförhållande och måste ställa sig frågan: Hur vill jag att resten av mitt liv ska se ut? Sökandet efter svaret visar sig vara en riktig berg-och-dalbana. Samtidigt öppnar Jan, som levt ett liv i självvalt celibat, en känslomässig dörr på glänt. Kärleken får in en fot tillsammans med syskonen Lust och Åtrå. Det här får Jan att plocka fram förstoringsglaset och börjar leta efter det finstilta i den heliga skriften.

Som om inte deras privatliv vore komplicerade nog måste dessutom Albin och Jan se till att församlingen växer och utvecklas.

Dehlis vackraste händer

Göran Borg börjar närma sig de femtio, är trött på sitt jobb som kommunikatör och sumpar sin fasta anställning. Att han inte kan komma över skilsmässan som varit ett faktum sedan flera år, gör inte livet lättre. Av en ren tillfällighet får han plötsligt möjlighet att åka med kompisen reseledaren till Indien. Av en ännu större tillfällighet blir han kvar i landet, inkvarterad i en märklig familj med en charmig men elak mor och hennes oemotståndliga, medelålders son, Yogi, som aldrig flyttat hemifrån. Göran träffar, såklart, också en kvinna, Preeti. Det är bara inte så enkelt som han hade önskat. Preeti är gift, och inte med vem som helst. Maken är ingen annan än den mäktige företagsledaren Vivek.

Delhis vackraste händer är en samproduktion mellan SVT, Anagram och Film i Skåne

Skolan

Komediserien för alla som någonsin har gått i skolan, har barn i skolan, jobbar i skolan eller har barnbarn i skolan. Vi följer personal och elever på en helt normalt galen skola någonstans i Sverige. Föräldrarna, barnen, lärarna, vaktmästaren och bespisningspersonalen, alla försöker de fungera tillsammans i en värld med barnsliga vuxna och föråldrade regler – och barn som agerar just så vuxet som barn alltid har gjort.

30 grader i februari

Glenn lever ihop med Oh i hennes hemby. De är lyckliga tillsammans, men Glenn drömmer fortfarande om barn. Oh föreslår att de ska adoptera, i Sverige. Joy, Wilda och Kajsa bor kvar i Thailand. Kajsa arbetar lika hårt som vanligt och Joy tar hand om både henne och lillasystern. En dag förändras allt. Flickorna tvingas hem till Sverige, till pappan som Joy inte träffat sedan han övergav dem när de var små. Majlis tros ha drunknat i katastrofen, ingen vet att hon fortfarande är vid liv. Nu lever hon en skuggtillvaro – kan inte ge sig till känna, inte använda sitt riktiga namn, inte komma någon människa nära.

TV-serien är en samproduktion mellan Anagram, SVT, Film i Väst och Chimney, med stöd från Svenska Filminstitutet filmkonsulent Suzanne Glansborg och Creative Europé.

 

Viva Hate

 – och hur svårt det är att slå sig fri från sitt förflutna

Göteborg i början av 90-talet. Daniel är 18 år och tillsammans med sina kompisar Morgan, Fabian och Juan startar han bandet Viva Hate. De drömmer om att bli rockstjärnor. Stora rockstjärnor, som the Smiths, Cure och the Cult. Eller rättare sagt, de ska bli rockstjärnor.

Till vardags jobbar Daniel extra på ett daghem, men efter att upprepade gånger ha spelat ”Häng Gud” av Ebba Grön för de förtjusta femåringarna, får han sparken. Det blir dags att göra allvar av musiken. Men Daniel, hans halvkriminelle bror Tommy och kompisarna i bandet hänger sig mer åt sina drömmar än åt att hantera den hårda verkligheten runt dem. Flykten in i en alternativ värld blir ett sätt att överleva.

 

En samproduktion mellan SVT, Anagram och Film i Väst, med stöd av Cloudberry Post och Gothenburg Film Studios.

Må underbart med Tiffany

Nog måste du ha undrat hur Tiffany bär sig åt? Vad hon egentligen gör för att må så prima, vara så snygg och ha ett så bra liv. Den enda som sitter inne med svaret är förstås Tiffany själv. Och nu är hon redo att dela med sig. I serien ”Må underbart med Tiffany” ledsagar hon oss genom dagens djungel av må bra-metoder. Hon testar allt från renande juicer till karate, KBT, jakt i det fria och mindfulness, och plockar ihop det bästa till en alldeles egen mix som funkar för alla: Tiffanymetoden!

Innan hon sätter igång ska hon bara fixa starta-eget-kapital på arbetsförmedlingen och hålla en audition för tjänsten som ’personal assistant’.

Tiffany arbetstränar

Hårfrisörskan från Staffanstorp är tillbaka, lika färgsprakande och aningslös som alltid. Efter att ha lidit av en något oklar variant av utbrändhet är det nu dags. Tiffany ska tillbaka in i arbetslivet. Men självklart vill hon syssla med något som passar henne. Bäst att testa det mesta. Och hon briljerar, förstås. Korvmojje, badvakt eller bibliotekarie – ingen arbetsträning är för svår för Tiffany.

Snipp, Snapp, Snut

Följ med på äventyr med Snipp, Snapp och Snut. I en färgsprakande värld där träden är fulla av bullar och ballonger, och där den som längtar efter att kunna flyga uppfinner sätt som gör drömmen möjlig. Ibland stöter de på busiga karaktärer som vill hjälpa dem, ibland läskiga typer som vill sätta stopp för dem. Men Snipp, Snapp och Snut övervinner de flesta problem, genom vänskap och samarbete.

 

Snipp, Snapp, Snut är en samproduktion mellan Anagram, SVT och Film i Skåne

Starke Man

Den politiske vilden Lars-Göran Bengtsson jobbar enträget på för att förnya landets näst tråkigaste kommun – Svinarp

Inget problem är för litet, ingen diskussion för meningslös. Inte för Svinarps starke man. Det här är historien om det krisande kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson, den lojale kommundirektören Mats, den sönderrökta kanslichefen Gunvor, och Jonna, informatören från Stockholm. Tillsammans försöker de både förnya och fila på Svinarps rykte, Sveriges näst tråkigaste kommun.

Pax Jordiska Äventyr

Utomjordingen Pax hamnar på jorden av alla möjliga anledningar. Ibland för att hitta reservdelar till sin rymdskeppsradar, ibland för att sona ett straff som Intergalaktiska Rådet har dömt henne till. Oavsett anledningen möts hon alltid av Arga Tanten, utklädd för att tas som innehavare av bageriet, brandstationen eller vilken arbetsplats nu Pax än besöker. Men Snälle Gubben kommer till hennes undsättning, vare sig han vill det eller inte. Själv använder Pax både list och (dåliga) förklädnader för att försöka charma Arga Tanten. Det gör henne ursinnig – och Pax lyckas med sitt jordliga uppdrag.

I serien, som hittills finns i tre säsonger, finns ingen dialog, bara ett låtsasspråk pratas.

Vid vintergatans slut

Det har gått 20 år sedan äventyren i Tillbaka till Vintergatan. Mira har blivit mamma till den nu 13-åriga tjejen Billie och lever ett vanligt liv på jorden, Peos och Ullas tid på asteroidmacken närmar sig sitt slut. Livet har puttrat på. Tills nu. När Ulla försvinner spårlöst blir det uppenbart: något ondskefullt är i görningen. Den orolige Peo skickar lastskeppspiloten Pax för att hämta Mira på jorden. Av misstag hämtar hon istället Billie. När Kapten Storm från det elaka Triumviratet utsätter Peo för ett mordförsök och spränger hela macken, är det med nöd och näppe som vår hjälte lyckas undkomma.

 

Vid vintergatans slut är en samproduktion mellan Anagram och SVT.

Tiffanys Vlogg

Efter en tids utbrändhet har den folkkära hårfrisörskan Tiffany Persson från Staffanstorp bestämt sig. Hon ska sätta igång med sin vlogg igen, och det på allvar. I sitt garage, som hon pyntat och piffat, rapporterar hon om senaste nytt, om trender och skvaller. Och – självklart – passar hon också på att dela med sig av sina personliga tankar och synpunkter. Äntligen får du veta hur det stora pantkriget i Staffanstorp egentligen gick till, hur du som rödhårig gör om du verkligen vill bli skolans Lucia och hur det går till när Tiffany testar nya GTA-spelet på sitt alldeles egna vis.

Long way home

Under en Europaturné får den amerikanska countrystjärnan Molly nog. Hon överger sin ständigt otrogne svenske man och manager för att i hemlighet bosätta sig i en svensk småstad, utan att tala om vem hon är. Hon tar anställning i en City Gross-butik och försöker reda ut sitt trassliga liv. Men allteftersom personer ur hennes förflutna dyker upp tvingas hon tillbaka till musikvärlden och den roll hon var född att spela.

Anagram har producerat den svenska inspelningen, City Gross står för koncept och finansiering.

HippHipp!

Det började som en bejublad scenshow i Lund och utvecklades till en tv-serie med över en miljon tittare – per avsnitt. HippHipp! är sketchprogrammet med en lång rad karaktärer som skrivit in sig i svensk humorhistoria. Hårfrisörskan Tiffany Persson från Staffanstorp, brandchefen Kajan och utrikeskorren Morgan Pålsson, vad vore världen utan dem? Eller den entusiastiska hejarklacken, som under ledning av Anders Jansson drar stan runt med sina unisona hejaramsor?

Än fler oförglömliga karaktärer har dykt upp längs vägen i de sammanlagt tre inspelade säsongerna av HippHipp!

 

HippHipp! är en samproduktion mellan Anagram och SVT Malmö.