Stora galaxer äter stjärnor

Stora galaxer äter stjärnor premiärvisas på SVT Barnkanalen på långfredag, 19 april 2019, klockan 10:05!

Visste ni att alla har en egen stjärna? En stjärna som med sitt ljus skänker glädje och mod till de som följer efter den. Lill-Tuffe, Bärra, Rabbit och Lövet har färdats ända ut i rymden och hittat sina stjärnor. Men föra att kunna komma tillbaka hem med sina stjärnor i behåll, måste de ta sig igenom Skuggornas tunnel. I tunneln finns monster som sprider skräck och äter stjärnljus, och våra vänner tvingas möta sina största rädslor. Föra att klara sig från monstren i tunneln måste de samarbeta och visa prov på riktig vänskap. Vänskap som ingen av dem visste fanns.

Stora Galaxer äter Stjärnor är ett animerat äventyr för barn, som blandar spänning med humor och tar de stora frågorna på allvar. Varför är vissa ensamma? Vad innebär det att vara en riktig vän? En saga om fyra ensamma små varelser som finner varandra och tillsammans sprider ljus i universum.

Min värld i din

Shams och Stella är kära. Shams har inte berättat för Stella att hon söker asyl eller att hon har en gammal kärlek, Hanine, som är kvar i Palestina och som hon försöker hjälpa att komma till Sverige. Stella jobbar på Migrationsverket. När Shams har sin stora intervju där, så sitter Stella mitt emot henne. Shams måste säga sanningen för att få asyl.

Svararå

Alla har vi sjungit högt till bilradion. Då kanske för hjärtans lust men i kortfilmen Svararå gör vi det i ren frustration. Vi följer tre olika konflikter grundade på kommunikationssvårigheter. Missförstånd, oärlighet och överanalyserande är filmens ledmotiv i symbios med orkestral musik.

Möte om eftermiddagen

I över 60 år har de varit gifta. Nu vill hon skiljas, för att få dö fri. Att separera är uppslitande för den som är ung. Hur är det då för den som är äldre, som har delat hela sitt vuxna liv med den andre? När livet och minnena är sammanvävda och knappt går att skilja åt?

”Möte om eftermiddagen” handlar om kärleken så som vi aldrig får se den i dag, genom ett åldrande pars livserfarenhet, deras glädje, ilska och sorg. Dialogen mellan kvinnan och mannen är drastisk, komisk och ibland grotesk, det fysiska mötet sällsynt nära och direkt. De bär båda på en kraft och en aldrig sinande vilja att gå vidare, att skiljas för att börja om på nytt. Sent i livet, kanske strax innan det tar slut.

”Möte om eftermiddagen” är en samproduktion mellan Anagram, Film i Skåne, SVT, Stiftelsen Ystad-Österlen filmfond och Chimney, samt med stöd av Svenska Filminstitutet (filmkonsulent för Moving Sweden: Helen Ahlsson).

Snipp, Snapp, Snut

Följ med på äventyr med Snipp, Snapp och Snut. I en färgsprakande värld där träden är fulla av bullar och ballonger, och där den som längtar efter att kunna flyga uppfinner sätt som gör drömmen möjlig. Ibland stöter de på busiga karaktärer som vill hjälpa dem, ibland läskiga typer som vill sätta stopp för dem. Men Snipp, Snapp och Snut övervinner de flesta problem, genom vänskap och samarbete.

 

Snipp, Snapp, Snut är en samproduktion mellan Anagram, SVT och Film i Skåne

On Suffocation

Vad händer när systemet blir viktigare än en människas liv? On Suffocation är en berättelse utan dialoger. Om systemen människan underordnar sig, om hierarkier på liv och död.

En samproduktion mellan Anagram, Film i Skåne och Sveriges Television.

Blå Linjen

En actionkomedi om att göra sitt livs affär, klanta till den fundamentalt och sedan göra allt i sin makt för att ställa alltsammans till rätta

Jens har alltid känt sig rik. Han bor fint, har en kärleksfull fru och en välartad son. Men nu, när han har fått det där jobbet som trader på en ansedd mäklarfirma, ter sig plötsligt hans liv fattigt. När Jens får ett hett tips från en kollega ser han sin möjlighet att komma ikapp ekonomiskt. Han satsar allt han äger. Men det går inte riktigt som han hoppats. Jens tvingas inse att han har blivit blåst. Revanschlysten ger han sig ut på jakt efter bevisen som ska ge honom hans gamla liv tillbaka. Jakten leder långt utmed den blå linjen, där han aldrig tidigare satt sin fot.

Blomsterflickan

Vendela har en förmåga att alltid hamna mitt i händelsernas centrum, vare sig hennes kunder vill det eller inte

Bröllop, födslar, dop och begravningar. Det är mycket dramatik kring Vendelas blombutik. Med sitt engagemang och stora hjärta hamnar Vendela ständigt i händelsernas centrum. Hon får inblick i sina kunders och grannars liv och märker omedelbart om något inte är som det ska. Onödig osämja, ofrivillig ensamhet eller blommor som skickas till ”fel” person, oavsett vad det gäller kan Vendela inte stå bredvid och bara se på. Hon rycker ut och ställer saker till rätta. Till sin hjälp har hon cykelbudet Crippe. Det är otroligt vad man kan åstadkomma med lite omtanke och engagemang. Och några blommor.