Snipp, Snapp, Snut och Tråkmånsarna

I en färgstark fantasivärld bor de busiga vännerna Snipp, Snapp och Snut. De lever ett härligt liv bland träd fulla med bullar och ballonger. Men där bor även de fyrkantiga Tråkmånsarna, som vill förbjuda allt som är kul. Filmen/serien saknar talad dialog och kommunikationen sker genom ljud och gester.

Världspremiär på Göteborgs Filmfestival Prisma 26/10. Biopremiär 14/12.

Stora galaxer äter stjärnor

Stora galaxer äter stjärnor premiärvisas på SVT Barnkanalen på långfredag, 19 april 2019, klockan 10:05!

Visste ni att alla har en egen stjärna? En stjärna som med sitt ljus skänker glädje och mod till de som följer efter den. Lill-Tuffe, Bärra, Rabbit och Lövet har färdats ända ut i rymden och hittat sina stjärnor. Men föra att kunna komma tillbaka hem med sina stjärnor i behåll, måste de ta sig igenom Skuggornas tunnel. I tunneln finns monster som sprider skräck och äter stjärnljus, och våra vänner tvingas möta sina största rädslor. Föra att klara sig från monstren i tunneln måste de samarbeta och visa prov på riktig vänskap. Vänskap som ingen av dem visste fanns.

Stora Galaxer äter Stjärnor är ett animerat äventyr för barn, som blandar spänning med humor och tar de stora frågorna på allvar. Varför är vissa ensamma? Vad innebär det att vara en riktig vän? En saga om fyra ensamma små varelser som finner varandra och tillsammans sprider ljus i universum.

Halvdan Viking

I Halvdan Viking får vi lära känna Halvdan, som bor i Östbyn tillsammans med smeden Björn. Halvdan blev lämnad där, efter att hans pappa åkt på plundringsfärd utan honom. Eftersom Halvdan inte är en riktig viking, och därför inte har några vänner i Östbyn går han ofta på egna utflykter. Dessa utflykter tar honom närmre och närmre det förbjudna området Västbyn, som varit i fejd med Halvdans by så länge man kan minnas. Plötsligt en dag står han öga mot öga i skogen med Meia, kungadotter från fiendebyn.

Halvdan Viking produceras av Jessica Ask (Anagram) i samproduktion med Film i Väst, SF Studios, TV4 och med stöd av Svenska Filminstitutet, Nordisk Film och TV Fond

Snipp, Snapp, Snut

Följ med på äventyr med Snipp, Snapp och Snut. I en färgsprakande värld där träden är fulla av bullar och ballonger, och där den som längtar efter att kunna flyga uppfinner sätt som gör drömmen möjlig. Ibland stöter de på busiga karaktärer som vill hjälpa dem, ibland läskiga typer som vill sätta stopp för dem. Men Snipp, Snapp och Snut övervinner de flesta problem, genom vänskap och samarbete.

 

Snipp, Snapp, Snut är en samproduktion mellan Anagram, SVT och Film i Skåne

Pax Jordiska Äventyr

Utomjordingen Pax hamnar på jorden av alla möjliga anledningar. Ibland för att hitta reservdelar till sin rymdskeppsradar, ibland för att sona ett straff som Intergalaktiska Rådet har dömt henne till. Oavsett anledningen möts hon alltid av Arga Tanten, utklädd för att tas som innehavare av bageriet, brandstationen eller vilken arbetsplats nu Pax än besöker. Men Snälle Gubben kommer till hennes undsättning, vare sig han vill det eller inte. Själv använder Pax både list och (dåliga) förklädnader för att försöka charma Arga Tanten. Det gör henne ursinnig – och Pax lyckas med sitt jordliga uppdrag.

I serien, som hittills finns i tre säsonger, finns ingen dialog, bara ett låtsasspråk pratas.

Vid vintergatans slut

Det har gått 20 år sedan äventyren i Tillbaka till Vintergatan. Mira har blivit mamma till den nu 13-åriga tjejen Billie och lever ett vanligt liv på jorden, Peos och Ullas tid på asteroidmacken närmar sig sitt slut. Livet har puttrat på. Tills nu. När Ulla försvinner spårlöst blir det uppenbart: något ondskefullt är i görningen. Den orolige Peo skickar lastskeppspiloten Pax för att hämta Mira på jorden. Av misstag hämtar hon istället Billie. När Kapten Storm från det elaka Triumviratet utsätter Peo för ett mordförsök och spränger hela macken, är det med nöd och näppe som vår hjälte lyckas undkomma.

 

Vid vintergatans slut är en samproduktion mellan Anagram och SVT.