Bäst Före · Henrik Widegren

Två dagar innan Henrik fyllde 50 damp det ner ett brev från Region Skåne. Hans första tanke var att hans arbetsgivare ville gratulera honom på födelsedagen. Men nej, det var ett erbjudande om provtagning för prostatacancer…  Sen hörde andra aktörer av sig. De ville berätta om effektiv tandblekning, hjälpande synkorrigering och hur slapp hud motverkas på bästa sätt.

I media, på middagar och kring fikabordet avhandlas rynkor, ålderstecken och motmedel med stort engagemang. Aldrig har träningstips, krämer och kost för att fördröja åldrande varit så hett. Men varför tänker vi så mycket på ålder? Vad händer egentligen med kroppen när vi blir äldre? Kan vi verkligen göra något åt det? Och är 70 det nya 20?

Med prat, humor och sång förklarar Fråga Lund-läkaren Henrik Widegren hur sex, drugs and rock’n’roll förvandlas till sex mediciner och läkarrock. Ålderskriser behandlas bäst med glädje!

 

Föreställningens längd: 70 minuter.

James Acaster – Hecklers Welcome

‘One of comedy’s most original voices’ (Evening Standard) hasn’t performed live much since 2019 through a combination of global pandemic and not especially wanting to. But now he’s back. Join him for a largely improvised show from his uniquely whimsical brain.

James Acaster has received acclaim from around the world, including a record breaking five consecutive nominations for ‘Best Comedy Show’ at the Edinburgh Fringe Festival and the first UK comic to shoot more than one Netflix Original special. His books, Classic Scrapes and Perfect Sound Whatever, made the Sunday Times bestseller list and his podcast with Ed Gamble, Off Menu, regularly graces the iTunes top 10 list.

“A comedy genius at the peak of his powers” Guardian

MAMAGOALS osv.

Skratta (och gråt kanske en skvätt) när en av Sveriges mest uttrycksfulla och begåvade artister kommer till en scen nära dig. Med humor, snack, sång och en älskad loopstation blir det överraskande igenkänning och djupa samtidsbetraktelser ur en mammas, partners, kompis och många andras perspektiv och – antiperspektiv. Kryddat med satir och ironi är detta en föreställning bortom det vanliga. Du som följt Charlotta på sociala plattformar och i hennes egen humorserie Charlotta x 8 på tv förstår såklart att detta INTE får missas. Och till dig som inte har det: Ta dig samman och kom!

Föreställningens längd: 60 min
Rekommenderad ålder: från 18 år

Biljettsläpp 14/2 12:00

Grand Comedy Club

Grand Comedy Club är en ny humorklubb i Lund som öppnar i januari 2022. Konceptet är enkelt: På scen står minst tre komiker som gör din kväll bra mycket roligare, lite mer oförutsägbar och framför allt trevlig som tusan.

Kvällen är uppdelad i två akter med start kl 19 på scen. Baren är givetvis öppen. Insläpp i salong från 18.30.

Grand Comedy Club görs i samarbete mellan Lund Comedy Festival/Anagram Live och Grand Hotel. Klubbvärdar är eminenta Erik Börén och Johan Rünow.

Vårens program:
25 januari – Johanna Wagrell & Anton Magnusson
22 februari – Jonatan Unge, Torbjörn Averås Skorup & Carin Sollenberg
22 mars – Christoffer Nyqvist, Isak Jansson & Anna Karlsson
19 april  – Fredrik Andersson, Charlotta Björck, Essy Klingberg & Hanna Voog

 

OBS! Till följd av den pågående pandemin och Folkhälsomyndighetens restriktioner ställdes föreställningen Grand Comedy Club med Anton Magnusson och Johanna Wagrell den 25/1 2022 in.
Samtliga biljettköpare har blivit kontaktade via mail av vår biljettleverantör Eventim angående återköp av biljetter. 

Om dessa väggar kunde cykla

Kära publik!

På grund av pandemin har vi flyttat alla föreställningar i mars 2022 till november 2022. Dina biljetter gäller fortfarande och du har samma plaster, men på nya datum. Om du kan gå på det nya datumet behöver du inte göra någonting!

Om du vill byta datum kontaktar du biljettkassan@cirkus.se. Byte sker i mån av plats.

Om du inte kan gå på det nya datumet kan du återlösa dina biljetter (exkl. serviceavgift). Du kontaktar då Cirkus på biljettkassan@cirkus.se senast den 16 februari 2022.

Vid all kontakt med biljettkassan – bifoga ditt bokningsnummer.

Vi beklagar flytten men hoppas att du har möjlighet att uppleva Hasse & Tages underbara universum under den nya spelperioden. Vi längtar efter att se dig i salongen. Varmt välkommen till Cirkus!

 

På grund av det stora intresset och fina gensvaret är hyllningen till Hasse & Tage med Adde Malmberg, Johan Glans, Emma Molin, Mimi Terris och Eric Stern tillbaka i mars!

Hasse & Tage är nog vårt mest älskade och mest kända komikerpar. Hyllade för sina sketcher, sånger och monologer har de lämnat outplånliga spår på den svenska humorscenen. I ”Om dessa väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse & Tage” möter du Johan Glans, Emma Molin, Adde Malmberg, Mimi Terris och Eric Stern som ger sina favoriter i en klassisk nummerrevy, ackompanjerade av Marika Willstedt Trio.

Hasse & Tage formade flera decennier av svensk underhållning. Tillsammans med några av sin tids främsta artister, däribland Monica Zetterlund, Gösta Ekman och Lena Nyman, skapade de succé på succé både på scen och filmduk. Oförglömliga låtar och underfundiga texter var deras signum. Liksom deras önskan att tillföra nån mening och nytta från scenen. De vågade trotsa, kommentera och skoja i samma stund. Svea hund, Gröna hund, Gula hund, Lådan, 88-öresrevyn och många fler är namnen på deras fantastiska gärningar. Välkommen till en helkväll full av klassiska sketcher, sånger och monologer, paketerade i modern tappning med flera av landets mest älskade komiker.

Sagt om föreställningen:

”En hjärtlig greatest hits-revy”
“En varm Hasse & Tage-hyllning”
Aftonbladet

”Emma Molin är elegant och övertygande”
”Johan Glans levererar i ren Hasse Alfredson-klass”
Svenska Dagbladet

 ”Mimi Terris gör musiknumren full, om inte mer, rättvisa”
Dagens Nyheter

Nypremiär: 18 november 2022
Plats: Lilla Cirkus, Stockholm
Biljetter: cirkus.se och ticketmaster.se
Spelas 18–27/11

NEVERGREENS – LÅTAR DU ALDRIG HÖRT

Välkommen till en musikalisk happening som helt och hållet bygger på improviserad text och musik. Dyk upp, bidra med en låttitel och dela den skräckblandade glädjen i att inte veta vad nästa ackord eller textrad är.
I akten Nevergreens skapar Erik och Svante ­– med stickord och intryck från publiken – oskrivna kärleksballader som kantrar in i det absurda, falsettsoul, minimusikaler, vrålexentrisk R’n’B och ibland bara en jäkligt halvlyckad låt som aldrig mer kommer att finnas. Duons mer än tjugoåriga gemensamma historia har skapat ett samspel som är få förunnat och en kommunikation med publiken som inte liknar något annat.

Erik Hjärpe (piano) och Svante Lodén (sång) är prominenta medlemmar i Timbuktus ständiga kompband Damn! som stadigt förvaltar sin position som en av Sveriges bästa liveakter. Som inkännande och anspråksfull duo har de ibland kallat sig The Martelli Tapes och då ofta funnit sig själv i halsbrytande improvisationer.

Datum:
14 september
12 oktober
14 december (biljettsläpp inom kort)

Bistro och bar öppnar klockan 17:00.
På scen 20:00.

Spana in @nevergreens på instagram!

Lund Comedy Festival Pod

I Lund Comedy Festival Pod gästas den rutinerade poddaren och radioprofilen Susanna Dzamic av några av våra mest uppskattade humorprofiler. Hon djupdyker i deras kreativa hjärnor och kommer dem nära i samtal som kretsar kring humor, skapande och livet i stort. Lund Comedy Festival Pod kommer ut en gång i månaden och ges också live inför publik på Lund Comedy Festival 2–4 september 2021.

Tack till våra samarbetsparter Sparbanken Skåne (säsong 1) och Visit Lund (säsong 2)

Sjuk, frisk eller mittemellan

Sjuk, frisk eller mittemellan är en koncentrerad mixtur av patienter, doktorer, medicin, musik, stetoskop och statistik. Det är en föreställning som verkligen sätter patienten i centrum.

Henrik Widegren är läkaren i SVT:s populärvetenskapliga program Fråga Lund. Han är även låtskrivare, artist, föreläsare, krönikör och youtubare. Under 2019 turnerade han i hela Sverige med sin soloföreställning Medicinens sjuka historia. Nu har han fått ett återfall med sin nya föreställning Sjuk, frisk eller mittemellan. Det positiva med det är du får träffa en doktor i hela 60 minuter. Det får du aldrig göra annars!

Quizkväll på Grand Hotel

Tyvärr måste vi meddela att den tänkta akten med Henrik Widegren “Quizkväll på Grand Hotel” den 6/10–2020 ställs in på grund av fortsatt rådande publikrestriktioner. Det är utanför vår kontroll, men naturligtvis betalar vi tillbaka dina biljetter. Vår biljettleverantör arbetar nu med återköp av samtliga biljetter som köpts via Eventim.se, och dessa pengar betalas tillbaka inom 4-6 veckor.

Om du köpt din biljett någon annan stans ber vi dig vända dig direkt till ditt inköpsställe för återbetalning.

Vänligen kontakta biljett@anagram.se om du har några frågor kring återköpet av dina biljetter.

Vi är ledsna för detta men hoppas kunna presentera ett nytt datum i framtiden.

Under 2020 bjuder vi in några av sina närmsta vänner för att ställa till med frågesport i Stora salen på Grand Hotel. Det blir gemenskap, kunskap och mat i quizets tecken.

Varje quiz bygger på ett unikt tema som står våra frågemästare nära. Först ut är läkaren och Fråga Lund-panelisten Henrik Widegren, som bjuder på fyndiga frågor om medicin, kropp, sjukvård och hälsa. Så ta dina mest allmänbildade vänner under armen och kom till kunskapsoasen Grand Hotel den 14 april.

Ett grandiost pris utlovas till det vinnande laget!

Datum: 6 oktober 2020
Tid: 18:00 (dörrarna öppnas 17:30)
Pris: 395 kr ink. tilltugg och 1 dryck (öl, vin eller alkoholfritt)

OBS! Eventuella allergier eller särskilda kostbehov meddelas till moten@grandilund.se vid biljettköp. Märk mailet ‘Quiz 6/10’.

The Sick History of Medicine

“The Sick History of Medicine” is 7000 years of medicine in a 70 minute show. Everything from Hippocrates to Dr Google. From plague to cholera, phlebotomy to lobotomy, animal magnetism to oral galvanism. Health care hasn’t always been healthy. Nurses haven’t always been nice. And doctors smoked Camel, because it was good for their health!

Henrik Widegren is the doctor and panellist who premiered his soloshow “The Sick History of Medicine” at Lund Comedy Festival 2018 – and received great reviews. This spring he gives an extended tour version of the same show.

The show is in Swedish

Nevergreens

Välkommen till en musikalisk happening som helt och hållet bygger på improviserad text och musik. Dyk upp, bidra med en låttitel och dela den skräckblandade glädjen i att inte veta vad nästa ackord eller textrad är.
I akten Nevergreens skapar Erik och Svante ­– med stickord och intryck från publiken – oskrivna kärleksballader som kantrar in i det absurda, stockholmsk falsettsoul, låtsasitaliensk operett, vrålexentrisk R’n’B och ibland bara en jäkligt halvlyckad låt som aldrig mer kommer att finnas. Duons mer än tjugoåriga gemensamma historia har skapat ett samspel som är få förunnat och en kommunikation med publiken som inte liknar något annat.
Erik Hjärpe (piano) och Svante Lodén (sång) är prominenta medlemmar i Timbuktus ständiga kompband Damn! som stadigt förvaltar sin position som en av Sveriges bästa liveakter. Som inkännande och anspråksfull duo har de ibland kallat sig The Martelli Tapes och då ofta funnit sig själv i halsbrytande improvisationer.

Lund Comedy Festival

The funniest festival of all. In ten years, the Lund Comedy Festival has become the biggest celebration of humour not only in Sweden, but probably in the whole Nordic region. Nearly 150 performers contribute each year. A cavalcade of Sweden’s most beloved stars, combined with new talents and several international comedians. Many make this their premiere; others try out new material and still others perform tailored versions of their regular shows. And all of them have one thing in common: they love to come back to Lund – not least because of the fabulous audience they find here.

Many partners and sponsors make the festival possible, including Sparbanken Skåne, the municipality of Lund, Wihlborgs, Grand Hotel and more.

 

Previous festivals:

2020: 3–5 September
2019: 29–31 August
2018: 30 August – 1 September
2017: 31 August–2 September
2016: 31 August–3 September
2015: 2–5 September
2014: 27–30 August
2013: 28–31 August
2012: 30 August–1 September
2011: 2–3 September

“The Lund Comedy Festival truly has the potential to be for the world of comedy what the Book Fair is for the literature” Sydsvenskan

“This can really be something big. Something really big.” Event News

“A hot-and-heavy humour marathon with only a half-hour to get from one show to another” Event News

“I didn’t attend a single performance this weekend that wasn’t sold out.” Sydsvenskan

Danny Bhoy

Danny Bohy was a pretty new name to the festival audience at Lund Comedy Festival, Sweden, when he entered the big venue of the opening evening in 2015. But he was an immediate SUCCESS and the years after his shows at the same festival were sold out in no time. Now he returns with the show which sold out at 2017 Lund Comedy Festival: “Make Something Great Again For Stronger Better Future Tomorrow Together”.

Press voices:

”Danny Bhoy är enastående. Den skotsk-indiske standuparen har allt, som ingen annan jag upplevt.”
Alexander Agrell, Sydsvenskan

Subtle, intelligent, perceptive, observant and very, very funny.”
The Scotsman

This is a show you could see time and time again. Exceptional.”
The Sunday Mail, Australia

Danny Bhoy´s unique brand of personal storytelling and razor sharp wit, combined with his easy going relaxed style have helped to make him into one of the most in-demand and critically-acclaimed comedians around the world.

Since his first solo show in a modest 60-seater at the Edinburgh Fringe back in 2001, Danny Bhoy’s star has continued to rise. His 8th solo show at the Fringe last year to packed-out houses in one of the biggest venues in town, tells only a small part of the incredible journey this young Scottish comic has taken.

In just a short few years, Danny has built up a massive following everywhere he has been. He has continually smashed his own box office records in Australia and New Zealand as well as in his home country of Scotland. As probably the most travelled comedian working in the World today, Danny’s unique brand of story-telling and razor sharp wit has been described as “effortlessly funny” by one critic, and “the stand up equivalent of Bill Bryson” by another.

Tickets
Length: ca 75 mins
April 11 at 8.00 pm, Copenhagen Hotel Cecil (sold out, waiting list for returns)
April 12 at 8.30 pm, Göteborg Bio Roy
April 13 at 8.00 pm, Stockholm, Maximteatern
April 14 at 8.00 pm, Lund, Stjärnteatern (only few tickets left)

En julshow med Robin, Sissela och Ankan

Det började med att Robin Paulsson, Sissela Benn och Anders Ankan Johansson bestämde sig för att göra en talkshow tillsammans. Vid Jul. Efter att ha funderat länge och väl kom de fram till att det var bättre att kalla den för julshow.
Alltså en show om Jul. 
Istället för om talk.
Robin Paulsson är inte bara en av Sveriges roligaste ståuppare utan också programledare för sin egen talkshow på SVT. Sissela Benn och Ankan är två av våra våra mest älskade komiker och kända från ett otal olika TV-program och shower. Alla tre gillar Julen, bor i Skåne och älskar att underhålla.
En Julshow med Robin, Sissela och Ankan värmer ni upp inför Julen med tre av Skånes roligaste komiker som bjuder på oväntade gäster, stand-up, galna upptåg, sång och musik. Det kommer kanske inte bli de allra vackraste julsångerna, men vi garanterar att ni kommer att gå hem med ett brett leende och många oväntade julrim.

 

Datum: 29/11 kl 18.00, 30/11 kl 18.00, 1/12 kl 18.00, 1/12 kl 20.30, 6/12 kl 18.00, 7/12 kl 18.00, 8/12 kl 18.00, 8/12 kl 20.302018
Plats: Stjärnteatern i Lund (Scandic Star Hotel, Glimmervägen 5, Lund)

Biljetter

Enbart show: 460 kr inkl moms, exkl serviceavgift
Show + julbord, inkl värmande glögg innan showen startar: 795 kr inkl moms, exkl serviceavgift

Obs! Julshowen ges alltid innan julbordet. Till lördagsshowerna kl 20.30 finns enbart showbiljetter, men Scandic Star Hotels restaurang och bar är öppen med á la carte-alternativ.

För grupper över 25 personer, välkommen att ringa eller maila oss, tel 046-285 25 13,
meeting.starlund@scandichotels.com

 

Till och från Stjärnteatern

Sveataxi i Skåne erbjuder alla besökare till och från Stjärnteatern specialpris.
Vid bokningen uppge koden Stjärntaxi för att utnyttja möjligheten.

 

Nyfikat season 3

Yes to inquisitiveness! The best tool for gaining new influences, new perspectives and knowledge about ourselves and others. The series “Nyfikat” (a portmanteau of the words nyfiket, inquisitive, and fika, coffee break) features hosts Johan Wester and Anders Jansson chatting with guests they’ve never met before, in hilarious conversations driven by inquisitiveness about the guest’s knowledge and perspectives. New terms, free associations and many impressions abound. As well as quite a bit of wisdom and – lunacy.

Twelv guests in twelv different episodes filmed before a live audience. The first season aired in spring 2015.

Want to sit in the audience? Tickets here

In collaboration with Grand Hotel. With thanks to Sparbanken Skåne.

Photo: Freddy Billqvist

Lundaquiz at Grand Hotel with Kalle Lind

What does the Scanian expression ”puggepövling” mean? And who made the original version of ”Susie Q”?

After missing his chance to be in the final of the TV-trivia ”På spåret”, the all-knowing Kalle Lind is coming back to Lund for yet another season, to ask some tricky questions about anything and everything from Scanian dialectal phrases to historic events. Together with pianist and side-kick Karin Turesson the terrace of Grand Hotel is transformed into a buzzing source of knowledge. The winning team gets a prestigious prize.

In collaboration with Grand Hotel i Lund.

Tickets
One glass of wine/beer or an alcohol free alternative is included in the ticket.

Anagram WORK

Anagram WORK is open to everyone who enjoys interdisciplinary encounters, who isn’t concerned with the ‘us versus them’ approach, with here or there, morning, lunch, afternoon or evening. It’s about getting together for a while, having a bit to eat or drink with others and seeing where your humour takes you. Come as you are, bring a friend or two – or as many as you like. Visions, ideas and thoughts – bring them too. See you there!

 

Come in and shut the door

Step inside Anders Jansson’s world of taxidermied animals, oversized headphones and a treasury of German phrases. The humourist’s first solo show wowed audiences for three seasons and has played in venues throughout Sweden. Get to know Anders and his seemingly endless array of peculiar ideas, clever reflections and associative musings. Text, images and music are a continuous theme throughout this award-winning performance that takes you on a personal journey of nostalgia, present and future, punctuated with improvisation and dialogues with the audience.

Length: approx. 85 minutes with no intermission
Premiere: 2 October 2015–November 2016

 

VOICES FROM THE PRESS

“What observations! What body language!”
“Anders Jansson delivers”
– Sydsvenskan

“Anders has a wonderful down-to-earth style. He cuts straight to the chase, with fresh humour and no nonsense.”
– Skånska Dagbladet

“We laugh until our sides ache and we’re gasping for breath, and perhaps the funniest aspect of all is that we are laughing both with and at Anders”
”Anders Jansson is one of Sweden’s funniest men”
– Eskilstuna Kuriren

“The jokes are so well-timed that you can hardly see them coming”
– Upsala Nya Tidning

“A gloriously composed comedy show”
“One of the comic geniuses”
– Nya Länstidningen Östersund

“The shrieks and snorts of laughter from all around the theatre almost break Anders’s concentration”
– Östersundsposten

“A rhythmic, rocking and pulsing stage show that reverberates in your memory for a long time”
– Östgöta Correspondenten

Dylan Moran – Off the Hook

Dylan Moran’s stand-up delivers mocking, cynical lines and razor-sharp observations. His long-awaited comeback on the stand-up stage after three years of silence did not disappoint. The acclaimed performer has been named one of the world’s best comedians, boasting hit shows such as “Monster” (aired on SVT), “What It Is” and “Yeah, Yeah”. Dylan Moran is also known from a variety of films and television series.

A joint arrangement with Blixten & Co.

 

“has claimed a place among the stand-up greats” Herald Scotsman –  5/5

“even trumps Shakespeare” the Telegraph – 4/5

“his moaning is just as alive as it ever was” Manchester Evening News – 5/5

BUY MILK. WRITE BOOK.

The acclaimed “Buy milk. Write book.” is Anders Jansson’s and Johan Wester’s personal performance on the art of doing it all. On the inflation of to-do lists, the musts of everyday life and all the dreams we have in an era of endless options and boundless possibilities. The show moves quickly between laughter, exciting group exercises with the audience, strange thoughts and everyday observations, of the type that five-year-olds today can surf the Internet on an iPad but don’t know how to tie their shoes.

 

“The laughs just keep coming and spirits are high” Sydsvenskan

“A feel-good-show of the best quality” Skånska Dagbladet

“A festival of laughter with extra everything” Kvällsposten

“Innovative, thought-provoking and very, very funny” Norra Skåne

The Boy With Tape on His Face

Stand-up with no words, silence with noise, drama without acting – you have to see The Boy with your own eyes to understand.

Sam Wills is the street artist from New Zealand who got Sweden’s previous Minister for Fiscal and Financial Affairs Bo Lundgren to shake his hips during the 2011 Lund Comedy Festival. The following year, tickets to his famous show sold out in no time. His charming, simple, clever and unforgettable acts make critics applaud and audiences cheer. Sam had his breakthrough at one of the world’s biggest comedy festivals, the Edinburgh Festival Fringe in Scotland, a handful of years ago. Since then, awards have rained over him and he has performed on stages around the world.

 

“Endlessly inventive, hysterically funny. Sublime physical lunacy – fight for a ticket.” TIME OUT ✭✭✭✭✭

“…A slapstick virtuoso.” THE LIST ✭✭✭✭✭

“…Wills is the last word in silent comedy.” THE GUARDIAN ✭✭✭✭

“…His eyes are amazing; he could probably do the whole show in a balaclava and still make you laugh.” THE SCOTSMAN ✭✭✭✭

 

Primates with mortgages

In the hit show “Primates with Mortgages”, Anders & Måns shave off their coats, don three-piece suits and try to comprehend the modern era. Why are we in such a hurry to yoga class? Why does warm air come out under the refrigerator? We know almost everything, yet understand practically nothing.

Our distant relatives from the Stone Age were unfamiliar with concepts like tape, hipsters and dishwashers. But otherwise, we’re pretty similar. But if we had the chance to go back in time, would we be able to explain to our new friends how to build a circuit board, or even a boat? While they would know how to kill and eat a hedgehog, we would only be able to do the same on our phones. Quite simply: we can do almost anything, but we have no idea how. But never fear, in this show Anders & Måns give you a fairly complete guide on how to survive to your dying day.

 

“Bordering on genius…” Expressen/Kvällsposten

“The funniest thing I’ve seen in years” Aftonbladet

“Anders and Måns at peak form” Gefle Dagblad

“Superb comedy” Kristianstadsbladet

Just the two of each of us

Beulah would eat a spider without hesitation to fit in with the cool kids. Nadine has lost an arm and wants it back. Franz’s problem is that life is too easy – a dithering king who can’t make decisions. He only has 700 years to make everything work. If he can’t do it, it means certain death for everyone.

The comic duo Pajama Men’s new show is quick-witted, full of improvisation, surprises and fast-paced physical humour. “Just the Two of Each of Us” is a titillating story consisting of seemingly unrelated tales that eventually melt together to form a comprehensible whole – all in typical Pajama Men spirit.

500

The hit show “500” combines history and humour in a sort of Pokémon-meets-university-quiz-bowl. The audience is involved from beginning to end – without feeling like they’re being quizzed on their homework. The idea is both simple and complex. Take 500 historical celebrities – presidents, Hollywood stars, feminists and fascists – and present them in a constant flow of stunning connections, insane facts and amusing oddities. Our hosts are the creators of the programme, who guide the audience through all the twists and turns of unexpected history, Anders Jansson and Johan Wester.

500 originally premiered in autumn 2007 in Lund and sold out every night. A whopping 55,000 people saw it, and it was a hit among critics and audiences alike.

On the right side of okay

That’s the basis of the comedy troupe Klungan’s new show “On the Right Side of Okay”. After the hits “We are the Dowry” and “Watch Us Fly over the Stage at Terrifying Speeds”, the group is once again collaborating with director and choreographer Birgitta Egerbladh. Together they have created their own unique form of expression: a story-rich tragicomedy full of choreographic capers, meandering texts and a wild array of vocal pitches. In this show they also explore the use of sound as a narrative approach, an audio-visual terrain that has never before been explored.

 

In collaboration with Lunds teaterförening.

On horseback through west bothnia

Olof Wretling and Sven Björklund from the comedy troupe Klungan set off on an expedition through the depopulated region to capture the county’s oral storytelling tradition. The result was a book, a performance – and a smashing success. Get to know the postman from Dalkarlså, discover the Miami Vice villa in Brände, hear the story behind how Åsele got the very first death clinic and why inbred people were long thought to be extra able-bodied.

A joint production with the family-owned company Wretling och Kult PR.

 

VOICES FROM THE PRESS

“Drastic humour, sometimes at genius level.” Örnsköldsviks Allehanda

“The whole thing is actually borderline genius” Västerbottenskuriren

“A really entertaining journey through West Bothnia and our deep-seated delusions” Västerbottens Folkblad

Christmas 2012

“Christmas 2012” at the Färs & Frosta Sparbank Arena in Lund boasts a traditional Swedish Christmas smorgasbord with dinner entertainment followed by a star-studded stage show with some of Sweden’s most popular comedians and singers. This year, no less than Lill-Babs herself graces the stage, accompanied by Johan Wester, comedians Anna Blomberg and Måns Nilsson, the latter of whom is also the director. Stand-up pro David Batra is the MC and P-O Nilsson is the bandleader. Accompanied by his six-man band, P-O delivers a rocking good time during and after the show.

“The group behind the somewhat predictable title is right on the mark with what people want out of a show after dinner and drinks: music, laughter, costumes, variation and a fast pace. All accompanied by a brilliant MC, welcoming and wicked all at the same time” Sydsvenskan

“An awesome finish with Lill-Babs in a double deluxe package” Kvällsposten

Christmas 2013

A glittering evening of top-notch entertainment, music and dance – and delicacies from a traditional Swedish Christmas smorgasbord. As in previous years, “Christmas 2013” at Färs & Frosta Sparbank Arena in Lund features some of our most popular singers: Eric Gadd, Shirley Clamp and Miriam Bryant, as well as the comedic talents of Thomas Petersson, Anders Jansson and Sissela Benn. Directed by the highly experienced Adde Malmberg with P-O Nilsson and his six-man band providing the music. Along with our own DJ, they’ll rock the floor both during and after the show.

 

In collaboration with AEC, Arena Event & Catering.

More Tape

The street performer from New Zealand is back. Critically acclaimed Sam Wills is touring Malmö, Lund, Stockholm and Gothenburg with his hit performance “More Tape”. Stand-up with no words, drama without acting and miming with sound in unforgettable, clever, charming and acclaimed acts.

Sam Will had his breakthrough at one of the world’s biggest comedy festivals, the Fringe in Edinburgh, a few years ago. Since then he has received numerous awards and performed on stages around the world. Now he’s back on Swedish soil and we can only offer our sincerest thanks – and laughter.

 

“Endlessly inventive, hysterically funny. Sublime physical lunacy – fight for a ticket.” TIME OUT ✭✭✭✭✭

”…A slapstick virtuoso.” THE LIST ✭✭✭✭✭

”…Wills is the last word in silent comedy.” THE GUARDIAN ✭✭✭✭                                                                                 

”…His eyes are amazing; he could probably do the whole show in a balaclava and still make you laugh.” THE SCOTSMAN ✭✭✭✭

World Tour of Scandinavia

After two hectic years performing in “Spamalot” and the long-awaited feature film “Kvarteret Skatan reser till Laholm”, one of Sweden’s most popular and award-winning comedians returns to his favourite place – a stage with classic stand-up on the menu. In “World Tour of Skandinavien”, Johan Glans took brand-new material to Norway, Finland, Denmark, Iceland and finally Sweden.

Now he’s offering an extra show in which all revenues go directly to the charity initiative Team Rynkeby’s fundraiser for the Swedish Childhood Cancer Foundation.

 

“You’re doubled over with laughter from the first second” Göteborgsposten

“Ninety minutes later, he’s cleared all the dust out /…/ with paroxysms of laughter” Expressen

“The audience is doubled over with laughter” “completely ingenious comedy of recognition” Aftonbladet